Utmaningen!

Wonderland var och utmanade mig, så blir ett försök att svara på den.

1. Varför bloggar du?

Alltsedan jag har haft tillgång till internet, har jag använt det för att kommunicera med andra människor. Jojo, det fanns inte mobiltelefoner och internet förr. Alltså, på riktigt! Vägen till ratata har gått via IRC, Lunarstorm och Radio X3M's kåmmjunity.

 

2.) Ta en bild på var du oftast befinner dig då du bloggar.

Alltsom oftast är det soffan som gäller. Förr då jag reste mera kunde det bli att skriva ifrån ett hotellrum.

 

3.) Vilken blogg har du följt längst?

Hmm, svårt att minnas. Men kanske det var Soufi jag letade upp först.

 

4.) Gå in på ditt senaste inlägg, plocka ut de tre första adjektiven (fortsätt till nästa inlägg om det behövs), och ge varsitt bloggtips för varenda beskrivningsord.

Lysande: Det måste vara Anne, för hon kommer alltid med lysande tips angående självkännedom och självförverkligande (är det ens ett ord??).

Upprörd: Om någon är upprörd, så är det tubbs. Verkar som om världen skulle ha en agenda att göra tubbsan upprörd. SORRY!

Uppstoppade: Svårt att hitta någon som är uppstoppad, men närmast jag kommer är väl basse som med sina comic strips ger en bild på vad som är på gång inom svenskfinland.

 

5. Enligt sann bloggartradition, ta en bild på dig precis nu.

6. Vad får dig att börja följa en blogg?

Fastnar för en blogg oftast om bloggaren bjuder på sig själv, är ärlig, och gärna har sinne för humor. Följer ganska sällan temabloggar, men ibland kan man trilla över en ifall man söker något specifikt.

 

7. Ge tre bloggtips: en av nån du känner, en av nån du inte känner, och en som du nyligen börjat följa (av en bekant eller inte).

Följer bara en handfull bloggar, så det är svårt att rekommendera nåt. 

 

8. Varifrån fick du namnet på din blogg?

Jag är rädd för teletubbies!!!

 

9. Utmana tre bloggare (som du inte nämnt i tidigare svar) att fylla i denna lista!

Har bara tre läsare som följer mig aktivt, och dessutom är ni anonyma! ;)

02.05.2014 kl. 17:10

Vilda drömmar!

Tänkte jag skulle försöka mäta min vilopuls, men resultatet är inte så lysande. Tydligen räcker tar det 5 timmar innan jag når REM-sömn. 

Pulsmätaren tycker jag skall vila en timme till innan jag anstränger mig, efter att ha sovit en hel natt.

Att sånt, kommer säkert att dö innan jag fyller 40!

12.04.2014 kl. 14:44

Uppstoppade rådjur!

Igår hann jag bli upprörd över någon som placerat tre uppstoppade rådjur i sin trädgård. Då jag sprang några meter till, kollade på nytt, lade jag märke till att de tagit en ny posering.

Skojiga typer som låtsas vara uppstoppade, men i verklighet äter krokusar då ingen ser!

Då jag sprang vidare med ett leende på läpparna kom att tänka på vilken vild debatt det skulle bli i lokaltidningen ifall, de faktisk hade varit uppstoppade! :D

Härligt att bo i pönde, där vilda djur springer längs med gatorna.

05.04.2014 kl. 15:37

Fysisk beröring!

Jeij, jag har varit på dejt men en kvinna jag lärt känna på internet. Vi verkade genast fatta tycke för varandra och planerade in en följande dejt.

Då jag tog henne i handen, blev hon till sig och sade bestämt att jag måste laga mat för att det skall bli en dejt till. Trodde hon verkligen att jag inte är man nog att stå i köket, och skulle fega ur? Där tog hon fel!

Fortsättningen förtäljer inte historien, för jag vaknade till av att klockan ringde.

27.03.2014 kl. 18:06

Kärleken sprider sig!

Ojade och vojade mig i Annes blogg över att jag inte fått nån nätkärlek. Gissa om jag blev glad då jag kollade mejlen, då den har svämmat över av kärlek och operatören hotar med att stänga min inbox.

Inspirerad av detta har jag börjat göra mjölkkaffen och försökt rita hjärtan. Måste träna lite mer, efter tre försök blir det fortfarande bara blobbar.

Så här skall det se ut.

18.03.2014 kl. 12:39

Jämställdhet!

Våren till äran, så drog jag på bara ett par tights på gårdagens länk. Har bara behövt köra med långkalsonger knappa två veckor denna vinter. Köpte ett par fodrade träningsbyxor till säsongen, och det var ett lyckat köp.

Snubblade över bloggen brudar fotar sina ben häromdagen. För att göra det mer jämställt delar jag gårdagens outfit. 

Visste inte att jag har så långa ben!

13.03.2014 kl. 22:15

9 månader senare!

Kollade att jag hade som mål ifjol att springa 23 km per vecka i snitt. Nu har jag äntligen kommit upp i den takten, nio månader senare. Har lyckats springa 1 254 km de senaste 52 veckorna. Nog för att jag höjde målet till 28 km redan då, så en bit kvar ännu.

Nu börjar det igen handla om för mycket träning! Måste byta temat för bloggen till vårkänslor, nog för att det kom 5 cm snöslask i natt.

03.03.2014 kl. 18:39

I am back!

Formen från slutet av september dök plötsligt bara upp. Vet int var jag har varit däremellan, inte ens läkaren hade någon förklaring. Får lägga det under kontot för d-vitaminbrist eller lindrig depression.

Man skall inte ropa hej, innan våren är här, men nog är det skönt med att all snö och slask är borta. På måndag och ta passfoto, sedan är det bara att försöka boka in sig till något trevligt ställe.

01.03.2014 kl. 16:55

Resesugen!

Kom på att jag snart måste börja planera in min vintersemester. Förra året misslyckades jag, och fick ha den först till jul. 

Skulle vara skönt med lite sommar och sol nu, efter två gråmulna dagar.

07.02.2014 kl. 20:52

Sämsta dagen i år!

Idag har det varit en sunkig dag. Efter halva dagen började inspirationen tryta. Borde ha farit ut och sprungit av mig i kväll, men fastnade på soffan. Jag unnar mig det, för benen behöver vila lite. Nya tag i morgon.
06.02.2014 kl. 19:52

Gym!

Jag har funderat nu i över 6 månader på att börja gå på gym. Har inte ännu kunnat övertala mig själv att man inte måste se vältränad ut, och ha det senaste modet i träningskläder för att kunna gå.

Hur skall man kunna uppnå det idealet, utan att gå på gym?

26.01.2014 kl. 15:17

Manlighet!

Tänkte skriva om manlighet, men tror int ni är desto mer intresserad av vart testiklarna försvinner då det är kallt.

Döden kom inte och tog mig, nu verkar det som om grundkonditionen är på väg tebaks. Gäller bara att vara ihållig, en vecka till och den borde infinna sig. Tydligen är det fyra veckors regeln som gäller, så inget fel på de råd jag ger åt folk.

Skönt då det äntligen blev vinter. Hoppas temperaturen håller i sig, så man hinner ut på isen ännu innan det blir vår.

19.01.2014 kl. 19:57

Mota Julskinkan!

Yess, en bit på väg att bränna bort julskinkan. Eller egentligen är det nog de där chokladpralinerna på 600 gram som lagt sig under hakan.

I september var match-vikten strax under 76 kg. Min teori är, om jag nu tränar dubbelt mera så kanske jag tappar ytterligare 6 kilo. Månne det är möjligt? Muskelmassan kommer nog emot någonstans.

Är nog inte därför jag tränar. Är nog mera för att må bättre. Om man får bättre blodvärden, så är det bara ett plus. Vem vill nu ha stroke eller hjärtinfarkt innan man fyller 50?

Vad gör ni för att må bra? Är det meditation eller fysisk träning?

04.01.2014 kl. 14:18

Nya tag!

Slutade förra året med att skippa min länk. Hoppas det inte blir ett mönster!

Saldot för året blev 1 101.1 km, en bit ifrån 1 500 som jag tänkt mig. Har inte ännu kommit underfund med varför hjärtat jobbar mer än tidigare sedan oktober, hoppas det skulle börja fungera normalt igen.

Jösses vilken gråmulen dag det blev. Lite solsken skulle det nya året komma med!

Hoppas ni är nöjda med året som gott, och det nya året bringar lycka och framgång. För det behöver vi alla.

01.01.2014 kl. 12:25

Smester!

Urskönt med två veckor ledigt. Nu skall det slappas och slöas, så mycket det går. För sen blir det att knega och slita igen. Konstigt ekorrhjul man hittat!

Hoppas det sku komma lite snö. Blev att skrapa fram bilen, som var igenfrusen av allt regn från igår. 

Inga planer ännu för nyår, så får hoppas på att det dyker upp några. Hur firar ni jul & nyår?

21.12.2013 kl. 14:28
Mina föräldrar valde att döpa mig till Håkan, vilket i sig inte har varit ett så illa val.

Visst tog det några år för allmänheten av de som underlydde läroplikten, med start fr.o.m. -82, att inse dito.

Sedan dess har en hel del hänt. Ibland reflekterar jag över hur mycket tid man spenderat på att grunna över intet.

Men en insikt har jag fått, och den är att man blir visare med tiden...eller så bara dementare. För eventuell korrespondens, nyttja adressen teletappi piste ratata @ gmail piste com.

Follow on Bloglovin

Senaste kommentarer

06.03, 10:44Uppdatering! av Tubbs
06.03, 09:52Uppdatering! av Seb
01.11, 09:34Blodspår o. hjärnvågor! av Seb
19.10, 14:13Kroppen slutkörd! av katastrof