Duns!

Det dunsade till då posten kom idag. Det betyder att åter en leverans till följd av ivrigt nätshoppande. Något som jag lider av om jag är ledig.

Eftersom jag inte är hemma alla dagar, så har jag dragit ut med att beställa nya träningsskor. Fick ett erbjudande med 10%, som jag tänker utnyttja då jag ändå behöver ett nytt par. Måste bara komma ihåg att göra beställningen på måndag.

Tydligen får jag vänta några dagar ännu på leveransen från Hongkong. Hoppas den inte ligger utspridd över Ukraina. Shit, vad skall man säga i en situation som denna? Händelsen känns så avlägsen, fasten man själv har varit en frequent miler.

18.07.2014 kl. 10:04

Fixat grinet!

Yes, nu kan man börja le igen. Aningen för frenetiskt användande av munsköljmedel, eller en eller två för många mojitos, och behovet att gå till tandläkaren för att få tillbaka sitt pepsodent smile emanerades.

Har funderat ett tag på om tandläkare lever samma liv som läkare. Dvs. de har inte ett humm om vad de gör, utan bara prövar sig fram. Typ, som evolutionsteorin. Vartefter läkare gör sina misstag blir de duktigare på att diagnosticera sina patienter.  

För fem år sedan försökte jag få tandläkaren att dra ut mina visdomständer. Men nej, de sitter alla i käften ännu!

16.07.2014 kl. 12:03

Kundbeteende!

Skaffade Netflix lagom inför semstern. Tänkte att ifall jag får tråkigt, så har man lite sysselsättning.

Tydligen är jag intresserad av romantiska filmer med en stark kvinnlig huvudroll, för det är typ bara sånt som kommer upp som förslag.

Nu har de säkert huvudbry på analyskontoret, för efter gårdagens Breaking Bad marathon kom det ett mail som påstår att Walters tillvaro blir mörkare och mörkare för varje avsnitt som kommer.

Bestäm er nu för i vilket fack ni vill lägga mig!!!

15.07.2014 kl. 12:55

Smärttröskel!

Igår kväll gjorde benen sig tillkänna efter ett tvåtimmarspass. Vanligtvis brukar det inte vara något problem, men jag antar det var effekten av mjölksyran från två dagar innan. 

Kom att tänka på att är det såhär det nu skall kännas varje kväll kommande år. Bedrövelse!

Otroligt hur man anpassar sig snabbt inför omständigheter. Om smärtan är hög, höjer man smärttröskeln. Går den månne att mäta?

Då jag var kring 20 klarade jag av hur mycket smärta som helst, och kunde gå omkring med ett leende hela tiden. Nu däremot blir det att bita sig i läppen hela tiden.

14.07.2014 kl. 11:34

Hjälp!

Nu är det femte dagen på raken som man äter pasta. Fantasin har liksom försvunnit i köket tillika med att det blev varmt! 

Vanligtvis så klarar man sig med mindre mat på sommaren. Det är bara att ta av vinterns fettförråd, gäller bara komma ihåg att dricka tillräckligt.

På mina långpass gör jag av med dubbelt så mycket energi som en vanlig dag, så då brukar jag ge mig lov att äta middag.

För övrigt så gjorde sig magen påmind förra veckan. Nåt som inte händer så ofta nuförtiden, men dags att ta signalen på allvar och göra något åt saken. Blir läkare i höst.

Dessutom tycker inte mjälten om min intag av kosttillskott, eller så är det i kombination med en massa toxiner som den flippar ut. Kanske bäst att göra sig av med den! Mjälten.

13.07.2014 kl. 12:38

Bakom hörnet!

Ett tag sedan senaste pass i den långa backen. Oj, vad det var skillnad från förra gången.

Orkade hela fem rundor nu, och kunde pressa enda till 3'30 på sista innan man började känna av mjölksyra i benen.

Hoppas jag lyckas tajma in formen rätt, för skulle vara skönt att springa i mål på den tid jag har haft i sikte. I alla fall verkar den vara bakom hörnet. Formen.

Vi får se om fem veckor!

11.07.2014 kl. 20:37

Lärdomar!

Ny dag, nya tag! skönt att man har lärt sig att sova på senare år. Huh, huh, vad man kan bli "yr" i bollen av för lite sömn.

Måste medge, att jag tog några triple whiskeyn för säkerhets skull. Just, in case!

För texten ovan måste man skriva en disclaimer: Don't try this at home. These stunts were done by professionals!

11.07.2014 kl. 09:56

Rekord!

Konstaterade att jag har tränat varje vecka tillsvidare i år. Sällan som man brukar lyckas med det. Tydligen hålls förkylningarna borta, då man håller igång. Eller så är det tvärtom, jag hålls i joggingspåret om förkylningarna hålls borta.

Saldot igår var 961.4 km. Chansen är stor för att spräcka 2 000 km för första gången i år. Hmm, måste tydligen börja shoppa nya träningsskor till hösten.

Har inget mål uppsatt för nästa år. Måsta kolla hur det går med årets målsättning, innan man börjar fundera framåt. Men om jag i år lyckas ta bort en timme, så skall jag väl lyckas med ytterligare 15 minuter nästa år.

10.07.2014 kl. 11:03

Varning!

Blev att stanna på land. Bäst att ta till sig då väderrapporten för sjöfararare utlyser varning. 

Nå, man fick i alla fall i sig en ordentlig frukost. Har först på senare tid börjat uppskatta engelsk frukost. Åratal med hotellvistelser, och man bara klämt i sig sin vanliga frukost. Nästan bortkastade pengar. :)

Dels saknar man att jet-setta, men inte sen heller!

10.07.2014 kl. 09:27

50-60

Halvvägs genom semestern utan en tanke på vardagen som nalkas. Dvs. som det skall vara!

Borde fundera på proviantering, men värmen trycker på så att hjärncellerna rör på sig långsammare. Nå, man lär väl nog överleva på kikärter, bönor och couscous i några dagar.

09.07.2014 kl. 11:42

Humörsvängningar!

Idag är en sån dag, man vaknar och så är den dagen förstörd.

The force is against me!

Men det är kanske just den känslan man skall trotsa, och ge sig ut i dagen och erövra den. Skall ge den ett försök, och så får vi se ikväll vad som hänt.

08.07.2014 kl. 12:14

Nu börjar semestern!

Nu kan man säga att semestern börjar på riktigt, brukar ta två veckor innan man landar. Så även detta år.

Som vanligt har jag stora planer för semestern. Den här veckan skall jag hålla telefonen laddad, åka till Hangö på en glass, och nästa vecka har jag tid hos tandläkaren.

Följande vecka blir det att påminna sig själv om hurudan jag var som fem/sex-åring.

I alla fall behöver man inte längre boka sig in på nån resa för att få lite sol och sommarvärme. Chill!

07.07.2014 kl. 11:39

Sommar för en dag!

Har inte brytt mig destomera om vädret denna sommar, fördelen med frånvaro av sommarvärme är att det hålls rimliga tempetaturer inomhus där man nu spenderar större delen av tiden.

Måste nog ändå säga, att man känner hur "batterierna" laddas efter en dag i solen. Bägaren för D-vitaminer fylls på, och vad annat det innebär.

Hoppas på många soliga dagar ännu!

05.07.2014 kl. 10:00

Crazy Ideas!

För det mesta glömmer jag bort att leva, så ibland måste man göra sig påmind om sin existens. Igår var en sådan stund.

Tubbsan promotade sin idé om en ankomstkomitté för ensamstående resenärer. Vad gör man, tar orden som kommando, och levererar!

Hade ingen destomera plan (typiskt mig!), men hon kom med några förslag.

-Är du hungrig? Skall vi ta en kaffe, äta? HÅNGLAS?

-Kanske, INTE!

Nu har jag endorfiner och adrenalin för att klara mig en vecka.

04.07.2014 kl. 10:38

Prioriteringar!

Jag skulle fixa pasta till middag, men här sitter jag och äter Ben&Jerry's istället.

Länge sedan man ätit glass egentligen. Borde införa lag på att äta glass åtminstone en gång per vecka.

I morgon skall jag ruinera mig genom att köpa jordgubbar och ärter. Tycker det har varit en hurja inflation sedan förra sommaren. På lönen har man bara fått en ynka tjuga!

02.07.2014 kl. 18:21
Mina föräldrar valde att döpa mig till Håkan, vilket i sig inte har varit ett så illa val.

Visst tog det några år för allmänheten av de som underlydde läroplikten, med start fr.o.m. -82, att inse dito.

Sedan dess har en hel del hänt. Ibland reflekterar jag över hur mycket tid man spenderat på att grunna över intet.

Men en insikt har jag fått, och den är att man blir visare med tiden...eller så bara dementare. För eventuell korrespondens, nyttja adressen teletappi piste ratata @ gmail piste com.

Follow on Bloglovin

Senaste kommentarer

06.03, 10:44Uppdatering! av Tubbs
06.03, 09:52Uppdatering! av Seb
01.11, 09:34Blodspår o. hjärnvågor! av Seb
19.10, 14:13Kroppen slutkörd! av katastrof