Dags för en diagnos!

Nu då man har sprungit färdigt, så kanske det är dags att gå till läkaren efter en diagnos.

Har funderat på det där med smärttröskel. Finns det någon skala, och hur testar man sin nivå?

Visserligen blir jag ynklig av en simpel förkylning, specielt av lite feber. Men inte ens penikkatauti får mig att dra på minen längre.

19.08.2014 kl. 20:01

Kroppsbehåring!

Efter varje marathon tänker man aldrig igen, så även denna gång. Men kommer sannolikt att börja träna igen inför nästa redan om en vecka. Konstigt hur den där hjärnan funkar!

Var rädd för att ta av skorna idag, för trodde de hade dödat mina fötter. Kändes i alla fall så stundvis. Saldot blev ynka tre blåsor. Vad har hänt med min smärtgräns?

Ber om ursäkt för alla känsliga typer. Men så här ser mina fötter ut, de som jag föddes med. Blir tydligen småningom norm att även män måste börja stympa sin behåring. Tydligen fler än 7 hårstrån på stortån! :D

16.08.2014 kl. 23:23

Skogsbrand!

I dag kommer jag ihåg två av nattens drömmar. I den ena kollade jag på en film halva natten, och en kompis som skulle gå ut på barrunda sade att jag hade på full volym.

Kanske det undermedvetna vill tala om för mig att mina grannar stör sig på mig?

I den andra drömmen brann skogen, och jag höll på med att rapportera branden till räddningsverket. Innan jag fick fram den exakta adressen, så vaknade jag.

Tydligen kan intryck från vardagen påverka drömmarnas värld!

Snart blir det att packa väg sig till hufvudstaden och kolla ifall väderprognoserna håler eller spricker. Tror jag tar till mig prognosen från yr, och räknar med uppehåll. Fast regnradaren spår liknande väder som ifjol, helt ok det med.

16.08.2014 kl. 10:03

El Ninõ!

Tydligen säsong för El Ninõ i mitt själsliga liv. Var mycket bättre förr då alla känslor var förtryckta. Nu är de var och varannan dag och kryper under huden.

Hoppas på att det bara är symptom på att kroppen ropar efter kolhydrater. I går kväll kändes det skönt efter att ha fastat två dagar, kroppen var trött och ville gå och lägga sig kvart i elva. Har typ aldrig hänt tidigare!

13.08.2014 kl. 17:38

Mål!

Kom på att det är dags att sätta upp nya mål, så man har något att se fram emot. Förståss står ju hela livet framför en, men svårt i bland att se det innan man är där.

Funderade tidigare i sommar att det skulle vara dags att finslipa lite simkunskaper. För en triatlon krävs det ju ganska digra kunskaper. Måste kolla runt lite till vilken simhall det lönar att söka sig.

Två pass för att kolla tävlingstempo, och ett återhämtande pass, kvar inför lördagen. Har ingen aning om vad min maxpuls ligger på iår, så lite svårt att räkna ut hur hårt man kan gå ut (87% av maxpulsen). Ifjol klockade jag in 193, men tror jag har fallit till 183 i år. Man börjar bli gammal, joo!

10.08.2014 kl. 14:35

Tomma rum!

I dag har jag hjärnslapp på gränsen till ångest. Tänkte först skriva om olycka i kärlek, men sedan hindrade jag mig. Sedan försökte jag mig på en melankolisk dikt, men gav upp.

Kanske bäst att inte göra något alls idag. :D

Kom kursprogram för hösten/våren i veckan. Måste ta se om de har en knypplingskurs, eller något annat spännande som man kunde lära sig.

Skall prova på fasta kolhydrater igen måndag/tisdag, för att sedan vräka i mig resten av veckan. Luncharna går bra, men vad man skall hitta på att äta på kvällen är en utmaning. Nån som har proteinrika tips?

09.08.2014 kl. 12:41

Hot!

Häll inte kaffe i famnen då du inte har på dig byxor. Kan säga att det känns i huden.

Tur i oturen är att jag är fantast av espresso!

08.08.2014 kl. 13:48

Nästan för varmt!

Idag ser det ut att vara nästan för varmt då man ser på temperaturmätaren, men desto behagligare då man är ute. Tänk vad lite skillnad i den relativa fuktigheten gör.

Skall prova på ett pass igen, efter att ha vilat i två dagar. Kan inte leva utan att springa längre!

06.08.2014 kl. 18:20

Sysselsättning!

Har på känn att jag måste hitta på någon sysselsättning under helgerna i höst för att klara av den. Jo. Nu är det höst, det är nämligen redan augusti.

Just nu känns det för tungt att tänka på något över huvudtaget. De enda planerna jag har är att springa 31 km. :) 10 idag och 21 imorgon.

02.08.2014 kl. 10:52

Blue shade shoes!

Yes, köpte ett par nya tävlingsskor som kom fram i veckan. Nu har jag påbörjat med att springa in dem. Måste erkänna att det kändes som att ha fötterna i varsitt skruvstäde de första kilometrarna, men redan efter andra länken börja de kännas bättre. Väger hela 179 gram styck!

Mina ben är verkligen inte sådär korta, men vinkeln gör att de ser ut så! Tror det blir nästan samma outfit om dryga två veckor!

Anne spådde att jag skulle börja slösa bort en massa pengar på blåa saker. Tänk att hon alltid har rätt! Låg mellan dessa och ett par orangea. Nu när man ser nyanser, så skulle det ha varit läckert med de orangea!

31.07.2014 kl. 19:18

Runda fötter!

Efter 10 timmar i skärgården så gungar det fortfarande under fötterna. Brukar vanligtvis ta några dagar, men nu verkar sensorerna vara känsligare.

Usch vilka hemska mängder alger det var på finska viken. Nästan som man ibland skulle ha velat ta steget ur båten och börja promenera på vattnet. Blev inte att doppa sig!

22.07.2014 kl. 21:43

Slut på mjölksyra!

Mjölksyran från två veckor tebaks har letat sig. Körde ett sista långpass igår, och idag känns det inte ens i benen fastän jag sprang tre timmar igår.

Provade springa två kilometer med tävlingsfart, och det gick någorlunda att hålla tempot 5:20-5:30min/km. Blir intervaller och fartlek nu kommande veckor, i försök att få bort några sekunder till.

21.07.2014 kl. 17:46

Skurat golv!

Vartefter jag tappar pastaportioner över köksgolvet, så blir delar av golvet skurat. I sommar har jag snart lyckats med att skura hela golvet i köket.

Borde föra statistik, även över detta!

20.07.2014 kl. 11:34

Tinderfunderingar!

Har ibland funderat på varför shakki anlitar fotografer för att ta sina profilbilder eller för privata tagningar. Ganska ofta man stöter på folk i sociala media som riktigt har stylat sig. What's the point liksom? Eller är dom modeller på riktigt?

Herrigud hur ytligt det här med tinder blir, man liksom inom 2 sekunder bestämmer sig för om någon är intressant eller inte.

Tror jag skall börja the old fashion way. Ta till papper och penna, innan den kunskapen försvinner helt och hållet. Så om du vill ha brev av mig, förmedla din adress till mig via en gemensam vän. :D

19.07.2014 kl. 20:03

Kaffe är välsignat!

Några koppar espresso och dagen börjar gry.

Idag skulle det varit skönt att ligga under täcket hela dagen. Av erfarenhet vet jag vad konsekvenserna blir, så tvingade mig på benen för att rädda dygnsrytmen.

Skall koncentrera mig på att andas idag!

19.07.2014 kl. 14:25
Mina föräldrar valde att döpa mig till Håkan, vilket i sig inte har varit ett så illa val.

Visst tog det några år för allmänheten av de som underlydde läroplikten, med start fr.o.m. -82, att inse dito.

Sedan dess har en hel del hänt. Ibland reflekterar jag över hur mycket tid man spenderat på att grunna över intet.

Men en insikt har jag fått, och den är att man blir visare med tiden...eller så bara dementare. För eventuell korrespondens, nyttja adressen teletappi piste ratata @ gmail piste com.

Follow on Bloglovin

Senaste kommentarer

06.03, 10:44Uppdatering! av Tubbs
06.03, 09:52Uppdatering! av Seb
01.11, 09:34Blodspår o. hjärnvågor! av Seb
19.10, 14:13Kroppen slutkörd! av katastrof