Snart, snart!

Folk säger att det bara är 28 dagar kvar och så är våren här. Kan det stämma?

Kilometrarna börja löpa igen. Skönt! Fick ihop hela 146 km i januari, så kan nog snart säga att grundkonditionen är tebaks. Skall försöka börja träna lite löpteknik, om nu förhållandena tillåter det. Går nog inga riktigt att göra det i snöslask, inga.

01.02.2015 kl. 23:32

Mera mål!

För ett tag sedan kom jag på att jag inte har några mål beyond forty. Måste ta och hitta på något ganska snart för annars tar planen slut. Tur nog så har inställningen till livet mognat lite mer, så de följande åren blir nog bra.

En sak som är säker, måste ta och göra mig av med en del saker. Blir enklare att hålla ordning om man har färre saker, och så ger omgivning mer feedback då. På kontoret är det ett tomt skrivbord som gäller. Endast ett anteckningsblock och en penna behöver vara framme.

På träningsfronten har jag tre mål för i år. Kort sträcka i mars, medellång i maj, och full längd i augusti. Får hoppas kroppen håller, men utgångsläget nu ser ganska bra ut. Yei!

25.01.2015 kl. 22:07

The flow is bäck!

Tror bestämt jag hittat grundkonditionen igen. Den gick förlorad någon gång i oktober. Har nu kunnat springa tre pass med någorlunda rimlig nivå på pulsen. Fast pulsmätaren påstår nog att jag skall vila över 120 timmar till nästa pass, men räknar med att vilotiden kommer ned efter en vecka med lägre puls.

För övrigt är det väl inte så hevt (hur månne det stavas på riktigt?), men vet ungefär vad som jag skall jobba med och vilka verktyg jag har till handa. Någon gång skall man väl nå målet, som är att må bra!

11.01.2015 kl. 20:44

Vintersol!

Skönt med bitande kyla och vintersol. Man riktigt känner i levern och njurarna hur D-vitamin processas till morotsjuice, eller vad det nu har för egenskaper.

Hoppas på fina isar ännu i vinter, så kanske man skulle få fram skidorna igen. Eller de har nog varit framme de senaste två åren, men efter att jag använt dem i år skall de åka i förrådet över sommaren.

06.01.2015 kl. 15:37

Good vibes!

Snubblade över Matthew Houck, och föll genast offer för melankolin.

 

02.01.2015 kl. 22:12

Beach 2015!

Nu gäller det att sätta igång jakten på de där tre överflödiga kilona. Är rädd för att årets läkargranskning visar varifrån de kommer. Hoppas jag har fel! Vill nog leva minst lika många år till.

För träningen har jag satt upp tre mål för året. Kanske jag borde göra upp tre till inom andra områden. Ett mål ifall är att gå på åtminstone två dejter, vare sig jag börjar knyppla eller inte!

Gör ni nyårslöften? Brukar dom lyckas?

01.01.2015 kl. 13:53

Nytt år, Nya tag!

Det gångna året har både visat stunder av glädje, förtvivlan och av sorg. Väntar med spänning av vad nästa år har att visa. Vintersol brukar läka det mesta. Kanske man till och med lyckas få övertaget. Det ni!

Konditionen visade tecken på att återhämta sig i början på förra veckan, men beslöt mig att ta det lugnt istället för att stressa med träning över jul. Hoppas momentet finns kvar fortfarande, så grundkonditionen kan infinna sig. Sen blir det att satsa på litet mer omväxlande träningsprogram.

2015 skall bli året jag aldrig kommer att glömma!

29.12.2014 kl. 13:42

Julefriden!

Nu har man ätit av alla de slag. Förstår mig inte på att äta matrester, men är väl illa tvungen att bidra även i år. Är det så svårt att beräkna ut att det skulle gå jämnt ut?

Stannar väl kvar så länge som julfriden varar, sedan blir det att ta sig hem igen. Freden räcker väl ungefär lika länge som sexdagarskriget.

God Jul på er alla flitiga läsare, fastän mindre flitiga på att kommentera!

25.12.2014 kl. 13:07

Helig stund!

Förra veckan infann sig en stund där det inte fanns plas för varken oro, ångest, smärta eller sorg. Det var en fin stund, synd bara att den varade i 10 minuter. Skulle få ha varat i en evighet.

Föreställ dig att du befinner dig i ett mörkt rum. Du har anpassat dig till situationen och hittat på system för att stå ut med tillvaron, infört rutiner, springer i ett hjul för att få utlopp för din energi.

En dagen då du sitter på kanten till hjulet och knyter skorna, så hör du hur någon låser upp en dörr. Den åker upp några millimeter, och det strömmar in ljus från vårsolen som skiner utanför.

YEI! Det finns hopp!

15.12.2014 kl. 21:07

Uppförsbacke!

Huga, vad det går trögt med tränandet. Känns som om man skulle springa uppför en backe hela tiden. Månne det börjar löpa utför igen efter kaamos. I alla fall känner man sig genast piggare då solen visar sig en stund!

Har kommit upp till takten 53 km per 30 dagar. En bit ännu tills man är uppe i 160 km, man kanske i januari. Hoppas!

05.12.2014 kl. 21:46

Kärlek!

Vanligtvis brukar jag få några stycken julkort per år. Någon gång dyker det upp kort som med omsorg är tillverkade för hand.

De brukar vara de finaste!

Här ett exempel från 2010 gjort med mycken omsorg och eftertanke. 

 

02.12.2014 kl. 22:13

Ödets nycker!

Kom på häromdagen att man borde lita, och lyssna, på sin intuition oftare. Råkade på en bekant som jag senast såg i somras, men kom mig inte för för att stanna upp och prata med henne.

Få se när ödet korsar våra vägar igen. Tror ni på ödet, eller drar ni liknelser mellan ödet och att leva i nuet?

Såg på Serendipity för någon dag sedan, började tänka mig tillbaka till magiska stunder man själv upplevt. Netflix föreslår bara romantisk smörja åt mig numera, man kan ju frågeställa sig varför. :D

27.11.2014 kl. 20:03

Mr. Nobody!

Aldrig har min själ varit så ledsen som under de två två timmar det tog att se Mr. Nobody. Synd bara att den pantar på sina tårar och inte ger utlopp för några känslor.

I morgon skall jag göra ett nytt försök!

Planen för morgondagen är att dra på sig träningskläderna och låta kinden mötas av frisk vind och förhoppningsvis bländas ögat av solen som befinner sig lågt över horisonten.

14.11.2014 kl. 23:21

November!

November är inte så mycket bättre än oktober. Borde komma på ett knep att lagra solljus på burk. För tillfället har jag bara kaffebönor i mina burkar.

I morgon känns man säkert redan piggare, några timmar sömnskuld att ta ikapp ännu.

11.11.2014 kl. 19:28

Oktoberskrällen!

Jahapp, då var samma fenomen här igen som förra oktober. Pulsen i taket på dagens länk. Hoppas det känns bättre imorgon. Doktorn kom inte på nån förklaring förra året, men skall göra ett nytt besök ifall det håller i sig.

I alla fall är inte för långa arbetsdagar och för korta nätter någon bra medicin. Men i natt får man tebaks timmen man saknat ett bra tag nu. Kan inte Putin annektera Finland och införa normal tid året om? Ryssarna har nämligen slopat sommartid ett bra tag redan.

25.10.2014 kl. 20:26
Mina föräldrar valde att döpa mig till Håkan, vilket i sig inte har varit ett så illa val.

Visst tog det några år för allmänheten av de som underlydde läroplikten, med start fr.o.m. -82, att inse dito.

Sedan dess har en hel del hänt. Ibland reflekterar jag över hur mycket tid man spenderat på att grunna över intet.

Men en insikt har jag fått, och den är att man blir visare med tiden...eller så bara dementare. För eventuell korrespondens, nyttja adressen teletappi piste ratata @ gmail piste com.

Follow on Bloglovin

Senaste kommentarer

06.03, 10:44Uppdatering! av Tubbs
06.03, 09:52Uppdatering! av Seb
01.11, 09:34Blodspår o. hjärnvågor! av Seb
19.10, 14:13Kroppen slutkörd! av katastrof