Sommarsolstånd!

Sommarsolståndet har varit, och farit, med allt vad det innebär. Började firandet med en femtimmars färd. Startade så pass sent att alla nästan hunnit fram till sina mål, så ingen stress på resan.

Kom ihåg i sista sekund att ta med lite underhållning för färden. Tidigare år har man förkovrat sig i utbudet som yle producerat.

Är lycklig ägare till Håkan Hällström's nyaste skiva tack vare en vän.

25.06.2013 kl. 20:47

Spring inte vilse!

Hade planerat in ett träningspass på två och en halv timme idag. Allt gick inte enligt planerna, då jag svängde fel vid en korsning och yrade på i 2,5 km. Såg senare på google maps, att om jag skulle sprungit 300 m till förbi följande backkrön hade jag hamnat rätt ändå. Summa summarum, så blev det 26 km istället för 21.

Annars hur är det på landsbygden, är det accepterat att man lunkar på vägar som korsar folks gårdsplan? Kanske man borde leta fram en ny rutt, så man inte behöver inkränkta på folks privatliv.

16.06.2013 kl. 19:51

SOMMARLOV!

Nånej, inga har jag sommarlov. Men det skulle nog vara skönt med lite ledigt. Har försökt fixa sju veckor semester åt mig i år, men blir att dela det i tre etapper.

Grundkonditionen börjar också infinna sig. Tog bara 800 km för att nå hit. Få se hur det känns i augusti, men har man lovat springa en mara så har man lovat.

Båten står fast på botten ännu vid bryggan. Skulle behövas lite västliga vindar för att få vatten under den. Men kanske om någon vecka slipper man därifrån.

01.06.2013 kl. 11:49

Hotellet kallar!

Har förmånen igen att få serverad frukost och automatiskt bäddad säng för att tag framöver.

Den här gången skulle jag föredra att sitta på kontoret, för jag hamnar både utföra arbetet som samlar sig på mitt skrivbord och de uppgifter jag skall sköta på destinationen.

Har funderat på om man borde byta miljö, till en kultur där livet innebär att man jobbar 10-12 timmar per dag. I alla fall för en kortare period, men innerst inne vet jag nog att jag trivs bättre på landsbygden än i en metropol. Det är bara torpet som fattas!

12.05.2013 kl. 13:44

Geek!

Nu har jag blivit en geek, och skaffat mig en keek! I brist på vine för Android, får man ge sig ann ett nytt socialt forum.

 

03.05.2013 kl. 23:03

Tom diskbänk!

Denna lördag gläds jag över en så enkel sak som att diskbänken är tom. För ovanlighetens skull tog jag mig ann diskandet igår. Så idag får man satsa sin energi på något annat än att diska!

Våren kom sen till sist. Blir ganska snart dags att putsa på båten. För två veckor sedan promenerade folk ännu på isen. Om några veckor står båten vid bryggan. Alltid lika fascinerande.

27.04.2013 kl. 11:54

Time for tee.

Idag försökte jag mig på samma arbetsrytm hemma som på kontoret. Brukar vanligtvis glömma bort de obligatoriska kaffepauserna då jag jobbar på hemmakontoret.

Blev en mugg te, istället för mocka. Har övergått till te, efter det att jag låg hemma sjuk en vecka. Numera blir bara en kopp kaffe efter lunchen, istället för att dricka 4-5 koppar per dag. Tyvärr klarar jag inte av en tillvaro utan kaffe ännu.

Förra vintern jobbade jag med en underleverantör från Israel. Den ena killen hade lagt helt av med kaffe, och rekommenderade en bok om kaffeabstinens. Tyvärr kommer jag inte ihåg titeln. Typiskt mig!

19.04.2013 kl. 18:25

Äntligen!

Igår kunde jag igen återvända till träningsspåret. Skönt då all snö och is har smält, men oj vad konditionen har svikit på fem veckor. Får hoppas det känns bättre på morgondagens runda.

16.04.2013 kl. 18:16

#maniköket

Min instagram har svämmat över med sallader och blå tallrikar. Uj! Men vad kan man göra åt det, att jag trivs med att experimentera i köket.

Är besviken på allt vad halvfabrikat är. Förr kunde man i alla fall äta en Saarionens pizza, men nu duger dom inte ens till att kasta frisbe med!

Bara snön smälter skall jag försöka komma ihåg att fota någonting vettigt.

05.04.2013 kl. 20:56

Dilemma!

Nu har jag väldens största I-landsproblem. Skall jag välja att sitta i en tandläkarstol, eller på en strand i Hurghada?

I fortsättningen måste jag planera mina semstrar lite noggrannare, än att i sista minuten stressa med det. Skall försöka skärpa mig och hitta en vecka i kalendern mellan påsk och valborg som jag kan ta ledigt.

Eller så skiter jag i det!

17.03.2013 kl. 12:48

Birkkaniksi!

Kom att bläddra igenom Birkka som kommit häromdagen, och hittade ett fint salladsrecept. Måste säga att det blev supergott.

I morgon skall jag göra mig ett försök på att motionera igen. Det tar på ryggen att inte röra på sig, så jag hoppas den orkar hänga med.

Ha en bra vecka!

03.03.2013 kl. 19:49

Flunssa!

Nu börjar jag tröttna på att vara krasslig. Har mest suttit inne nu i en vecka. Började känna av det igår, det känns nämligen som om lårmusklerna börjar dra ihop sig och blir kortare. Tror jag måste börja stretcha varje morgon i fortsättningen.

Har inte prickat in någon vintersemester i år. Kanske börja bli dags snart, i alla fall innan midsommar. Finns det några tips på vart det lönar sig att åka? Där skall finnas vatten, sol och sand.

24.02.2013 kl. 20:03

Ljusglimtar

Nu då det nya bloggverktyget är här, så måste ju jag göra ett inlägg. Vintersolen har börjat göra sitt, och dagarna blir längre och längre. Skönt!

Det går lite si och så med tränandet, men håller på fortsättningsvis. Fick en liten chock efter jag fick den nya pulsklockan, men nu har den börjat passera.

Missade i alla fall att anmäla mig till marathonet i början på juni, så nu siktar jag på HCM istället. Du kommer väl och hejar på mig, jo-ko?

01.02.2013 kl. 16:25

Synkkä!

Voi, voi, vad är smöret på finska! Nä, men allvarligt talat. Det är länge kvar ännu till vinterdagjämningen. En evighet. Det har inte ens hunnit bli mörkt på morgon/kväll innan man börjar längta efter ljusare dar. Återkommer.
25.11.2012 kl. 15:34

Mellanrapport!

Sitter ännu här och väntar på min nya pulsklocka, får se om den hinner fram innan jul. Kollade igenom statistiken, och nu har jag lunkat mig fram 490,5 km sedan jag började  den 25. juli. För de senaste tolv månaderna blir saldot 760 km, tydligen en bit kvar till 1 500. Månne det inte skall gå att springa en mara igen nästa sommar/höst!
17.11.2012 kl. 13:24
Mina föräldrar valde att döpa mig till Håkan, vilket i sig inte har varit ett så illa val.

Visst tog det några år för allmänheten av de som underlydde läroplikten, med start fr.o.m. -82, att inse dito.

Sedan dess har en hel del hänt. Ibland reflekterar jag över hur mycket tid man spenderat på att grunna över intet.

Men en insikt har jag fått, och den är att man blir visare med tiden...eller så bara dementare. För eventuell korrespondens, nyttja adressen teletappi piste ratata @ gmail piste com.

Follow on Bloglovin

Senaste kommentarer

06.03, 10:44Uppdatering! av Tubbs
06.03, 09:52Uppdatering! av Seb
01.11, 09:34Blodspår o. hjärnvågor! av Seb
19.10, 14:13Kroppen slutkörd! av katastrof