Off the chart!

Ursäkta, men snart börjar det här arta sig i en träningsblogg. Och det har ju inte varit tanken.

Fast jag har skaffat en ny pulsklocka använder jag mig av verktyget till den förra. Detta pga. nedanstående graf. Mycket enklare än att läsa av grafen än att klockan säger vila 120 timmar. 

Nå, har i alla fall lyckats med att spränga skalan två gånger det senaste halvåret ändå!

07.09.2013 kl. 12:35

Run, Forrest! Run.

I admit. I'm addicted. Nu måste jag bara få springa hela tiden. Annars kör det ihop sig.

Svårt att hinna bland allt annat program. Nu blir det att klämma in 33 km på tre dagar. Fick lite känningar i knäet förra veckan. Skulle ha lönat sig med lite kortare länkar då. Tydligen tycker kroppen att man skall vila efter en mara.

Skall aktivera mig i "leta kämppä" projektet. Börjar dyka upp intressanta objekt, eller så är det bara högsäsong för rörremonter. Kranvattnet här är rena guldgruvan för vvs-gubbarna. Hur hälsosamt kan det månne vara att dricka vattnet?

06.09.2013 kl. 16:57

Bananflugemördare!

Lyckades i misstag komma på ett knep att ta kål på hela svärmen bananflugor som invaderat mitt hushåll. Tog ut en tallrik med möglig pasta intäkt med elmu-kelmu från kylskåpet i morse. Tydligen fanns det ett lite kryphål, där alla små stackare hitta in men inte ut. Yes!
31.08.2013 kl. 15:29

Snabba ryck!

För en vecka sedan satt jag på tåget och laddade psyket för årets fysiska utmaning. I veckan har jag suttit och laddat för höstens utmaning på jobbet.

Nu är det redan lördag, veckan har gott fort.

Jag har i alla fall lyckats med att eliminera stressen som försökte visa sig innan, hoppas jag kan fortsätta med samma attityd loppet ut!

24.08.2013 kl. 12:31

Aldrig igen!

Nu är det som man brukar säga aldrig igen, eller det tror jag faktisk jag aldrig sagt. Efter att ha sprungit i mål, är man igen sugen på en ny utmaning. Vet att jag inte kan förbättra något på så kort tid som två månader, men om kompisen vill springa så hänger jag på. 

Kommer att bli stressigt på jobb i höst, men är nog bara att försöka tvinga sig ut på alla träningspass. Man får mer energi än man förlorar. Får hoppas inte det blir smällkalla vinter som ifjol redan i november. Kan säga att mina träningsambitionen blev djypfrysta senast.

18.08.2013 kl. 11:57

Karppat!

Suget efter kolhydrater var stort idag, efter att jag undvikit dem över ett dygn. I går kväll krampade stora bröstmuskeln (pectoralis major), som första tecken på lågt kolhydratintag. Inte kiva, kan tänka mig att det känns ungefär likadant då man får hjärtinfarkt.

Nu återstår bara att häva i sig så mycket det går, och dricka i mängder. Det är jag mycket bättre på. I morgon ännu en snabb fyra, och sedan gäller det att ta sig i mål.

14.08.2013 kl. 20:24

NYA ÖGON!

Hade tänkt jag skulle ha fixat ögonen innan det var dags att byta glasögon, men har inte kommit så långt ännu med min angst inför operationen. Så det blev ett par nya rillin istället.

10.08.2013 kl. 12:37

Otroligt!

Jag överraskade mig själv idag med att löpa i tävlingsfart. Börjar få en glimt av hopp att någon sorts form börjar infinna sig, men man skall inte lita på det allt för mycket.

Det kan alltid inträffa något man inte tänkt på, och så blir man igen en erfarenhet rikare. Har lyckats avleda alla belastningsskador denna gång. Dock krävde benhinneinflammationen ordentligt med tålamod.

08.08.2013 kl. 22:03

Rutiner!

Svårt att få in vardagen i rutiner efter allt slappande och slöande i veckorna fyra. Bara hösten kommer, så skall jag försöka få ordning på torpet. Om jag nu inte ger upp innan dess!

Hur har er sommar varit? Som förr, eller har ni gjort något ni inte gjort innan?

01.08.2013 kl. 21:37

Min akillessena!

Hittade punkten där jag är mest sårbar för tillfället, och det råkar faktiskt vara akillessenan!

Misstänker det är de nya skorna som är orsaken, för de "klämmer" lite extra vid hälen. Kan ju förståss också lika bra vara överbelastning,  eftersom jag sprungit 100 km senaste två veckor.

Gick i alla fall bra att springa med de gamla skorna idag, så kanske det reder upp sig. Är klokare efter veckans långpass på lördag.

25.07.2013 kl. 20:46

Dagens outfit!

Ups-mannen kom inom utsatt tid, och levererade lite nya sportkläder. Nu klarar jag mig ända fram till November.

Har lyckats springa 1 009 km sedan jag började förra Juli. Dryga 18.3 km/vecka, vilket är ganska uselt om jag hade 23 per vecka som mål.

Skall försöka hinna med nästa 1 000 innan året är slut. Men beror mycket på hur det känns i kroppen, och stressnivån på jobbet förståss. 

17.07.2013 kl. 13:09

Leveranser

Sitter med tre leveranskoder och inväntar mina inköp. Snacka om att ha tråkigt. Aningen sur på att de mokade med en beställning, och slarvade bort två tredjedelar av beställningen.

Skulle behöva ett nytt par länkkare också. Skall se om jag lyckas hitta något på nätet. Har varit trogen Asics-användare de senaste 15 åren, men tror jag skall prova ett par Nikes nu.

11.07.2013 kl. 14:15

Hjärtfunktion

Har försökt skaffa lite variation i löpandet. Igår körde jag det första backträningspasset. Har de senaste åren gått och trott att jag har något fel på hjärtat, eller någon annanstans, då det är så svårt att få resultat. Men om man bara tar i beaktan maxpulsen från igår, så har jag ett lika friskt hjärta som då jag var 22.

Syreupptagningsförmågan skall vi inte kommentera, borde springa en cooper för att avgöra om pulsmätaren visar rätt värde.

På ett år har jag lyckats med att plocka bort en minut per kilometer. Har på känn att följande minut kommer att ge blodsmak, men nu då jag en gång har börjat springa igen så är det bäst att fortsätta. Kanske kroppen får bruksvärde för tio år till.

09.07.2013 kl. 12:12

Jussarö

Landade hemma en dag, och sedan var det havet som kallade igen. Denna gång var målet Jussarö.

Lyckades med bravuren att hitta på samma sten som vid sjösättningen. Cirka 25 meter ifrån bryggan finns den en sten som befinner sig mitt i farleden. Snart har jag klyvt den med kölen.

06.07.2013 kl. 13:53

Valsörarna

Passade på att åka på en tur till Valsörarna. Skärgården skiljer sig verkligen från den man är van med. Här skall man ha tungan rätt i mun då man kryssar fram bland stenarna. Nog för att jag "råkade" hitta på den enda stenen i farleden där hemma då jag sjösatte båten, men nu vet jag ungefär var den finns.

Fyrtornet är tillverkat av samma företag som senare byggde Eiffel-tornet. Tydligen missade dom lite i planeringen, och landsatte fyren på ett skär utan klippa. Man fick bygga en väg, inklusive bro för att forsla lasten till närmaste klippa.

 

27.06.2013 kl. 13:08
Mina föräldrar valde att döpa mig till Håkan, vilket i sig inte har varit ett så illa val.

Visst tog det några år för allmänheten av de som underlydde läroplikten, med start fr.o.m. -82, att inse dito.

Sedan dess har en hel del hänt. Ibland reflekterar jag över hur mycket tid man spenderat på att grunna över intet.

Men en insikt har jag fått, och den är att man blir visare med tiden...eller så bara dementare. För eventuell korrespondens, nyttja adressen teletappi piste ratata @ gmail piste com.

Follow on Bloglovin

Senaste kommentarer

06.03, 10:44Uppdatering! av Tubbs
06.03, 09:52Uppdatering! av Seb
01.11, 09:34Blodspår o. hjärnvågor! av Seb
19.10, 14:13Kroppen slutkörd! av katastrof